fbpx

A ChatGPT: Kis- és közép-vállalkozások Titkos Fegyvere?

Tippek és Trükkök: A ChatGPT bevezetése vállalkozásunkban a hatékonyabb és eredményesebb működés érdekében.

Egy kisvállalkozó számos módon használhatja a GPT-3.5 alapú ChatGPT-t a munkája során, hogy hatékonyabban és eredményesebben működjön. Az alábbiakban leírom, hogyan lehet kihasználni ezt az innovatív technológiát a vállalkozásodban.

Olvasási idő: 3,5 perc

Ügyfélkommunikáció és ügyfélkezelés:

A ChatGPT segíthet az ügyfelekkel való kommunikációban, válaszok generálásában az ügyfelek kérdéseire, problémáinak megoldásában, és akár chatbotok létrehozásában is. A kisvállalkozásoknál egyik legfontosabb előnye, hogy személyre szabott és kiváló ügyfélszolgálatot tudnak nyújtani.

A ChatGPT-t kifejezetten arra tervezték, hogy társalgási és természetes válaszokat adjon az embereknek. A vállalkozások kihasználhatják ezt a technológiát olyan chatbotok létrehozására, amelyek éjjel-nappal működnek, hogy részt vegyenek a közösségi médiában folytatott beszélgetésekben az ügyfelekkel, leadeket generáljanak, válaszoljanak a gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó e-mailekre, vagy az ügyfél igényei alapján konkrét termékeket és szolgáltatásokat ajánljanak.

 Noha ez némi kódolást igényel, a legtöbb cégtulajdonos nagyon kevés technikai tudással beépítheti a ChatGPT-t weboldalára vagy közösségi média hírfolyamába. Még ha fel kell is vennie valakit ennek megépítéséhez, lényegesen költséghatékonyabb lesz, mint egy teljes ügyfélszolgálati csapatot felvenni.

Tartalomkészítés:

A ChatGPT segíthet blogbejegyzések, hírlevelek, weboldalak szövegezésében vagy tartalomötletek generálásában a vállalkozás marketingtevékenységéhez. Marketingszakértők többsége egyetért abban, hogy a hasznos tartalom létrehozása az egyik legjobb módja a követők gyűjtéséhez és az ügyfelek bevonzásához. A kihívás az, hogy a tartalom létrehozása sok időt vesz igénybe – a legtöbb iparágban a közösségi médiában vagy a blogodban hetente többszöri közzététel az általános, és egy-egy tartalom általában két-hat órát vesz igénybe. Vállalkozóként a termelőtevékenységtől vesz el időt, amikor tartalmakat készítünk, ezért nem mindegy milyen gyorsan készítjük tartalmainkat.

A ChatGPT jelentősen csökkentheti azt az időt, amely szükséges a tartalom gyártáshoz, cikkek, video scriptek megírásához és közösségi média bejegyzésekhez. Jelentősen csökkentheti az ötletelésre és a piszkozatok készítésére fordított időt. A ChatGPT az internetet használja fel információszerzésre, ezért figyeljünk arra, hogy különbözzünk és ne hasonlítsunk a többi blogbejegyzéshez. Legyen saját stílusunk és mindig ellenőrizzük az adott téma tényeit.

Üzleti tervezés:

Segíthet üzleti terv vagy prezentációk készítésében, SWOT-elemzések elkészítésében és stratégiai tervezésben. A vállalkozások tulajdonosainak sok időt és erőfeszítést kell fektetniük arra, hogy meggyőzzenek másokat arról, miért érdemli meg a vállalkozásuk a figyelmet. A termék vagy szolgáltatás értékesítése kritikus fontosságú az árbevétel és a nyereség növelése szempontjából, hogy az üzlet folyamatosan eredményesen működjön. A befektetők bevonása segítheti, hogy a vállalkozásod a térképre kerüljön és a terjeszkedéshez szükséges tőke előteremtésében.

A ChatGPT segít prezentációkat és marketinganyagokat készíteni, amelyek segítenek bemutatni vállalkozásodat legyen az üzleti terv vagy PowerPointos prezentáció.

Piackutatás:

A ChatGPT segíthet piackutatási feladatokban, például az online vélemények vagy versenytársak elemzésében.

Automatizáció:

Használhatod a ChatGPT-t a feladatok automatizálására, például azáltal, hogy generálja az ismétlődő e-maileket vagy dokumentumokat.

Üzleti adatelemzés:

Segíthet az adatok elemzésében, például riportokat generál vagy magyarázatokat adataidhoz.

Online marketing:

A ChatGPT segítségével megírhatod a hirdetési szövegeidet, szlogenjeidet vagy a social média bejegyzéseidet.

Tudásbázis és oktatás:

Létrehozhatsz egy belső tudásbázist vagy oktatási anyagokat, hogy segítse a munkatársaid oktatását a vállalkozásod működtetésében.

Customer Support:

ChatGPT-et használhatsz az online ügyfélszolgálatodban, hogy válaszoljon az ügyfelek kérdéseire és segítsen a problémáik megoldásában.

Termékfejlesztés:

A ChatGPT segíthet a termékötletek generálásában vagy akár az új termék specifikációinak kidolgozásában. A termékeid nevének kitalálásában is nagy segítséget jelenthet.

A legtöbb vállalkozó folyamatosan dolgozik termékeinek és szolgáltatásainak finomításán és finomhangolásán, illetve folyamataik egyszerűsítésén. Az ügyfelek visszajelzései kritikus része annak, hogy kitalálják, mi működik és mi nem a végfelhasználó szemszögéből. A ChatGPT segítségével gyorsan és hatékonyan elemezheted az ügyfelek különféle forrásokból származó visszajelzéseit, és a leggyakrabban előforduló témára tudsz összpontosítani.

 

Pár példa:

  • Cégnév ötleteket tudtunk generálni a ChatGPT segítségével gyorsan és hatékonyan egy ügyfelünknek.
  • Egy ügyfelünk új tevékenységére kerestünk egy domain nevet, mert szeretne egy landing oldalt készíttetni velünk. A ChatGPT segítségével gyorsan legeneráltattuk a szóba jöhető domain neveket, csak ellenőrizni kellett, hogy szabad -e még a piacon.
  • Egy másik ügyfelünk új könyvéhez kerestünk jó könyv címet, csak megadtuk a kulcsszavakat és a ChatGPT legenerálta a lehetséges címeket.

Fordítás:

A GPT-3.5 segíthet az anyanyelvén kívüli piacon történő kommunikációban és dokumentumok fordításában.

Harminc évvel ezelőtt a legtöbb kisvállalkozás szűk földrajzi területen volt kénytelen működni. Egyszerűen nem voltak meg a vállalkozások erőforrásai és eszközei a nemzetközi piacokra való terjeszkedéshez. Mára az internet az egész világot összeköti. Most az a kihívás, hogy le tudjuk küzdeni azokat a nyelvi akadályokat, amelyekkel a kisvállalkozások szembesülhetnek munkájuk során. Bár sok fordítóeszköz áll rendelkezésre az interneten, sok olyan fordítást készít, amelyet nehéz megérteni. A ChatGPT jól kidolgozott fordításokat tud készíteni, és akár meghatározott stílusok (üzleti formális, szleng vagy helyi dialektusok stb.) szem előtt tartásával is meg tudja írni azokat. A kisvállalkozások a ChatGPT segítségével percek alatt új weboldalakat, termék neveket és használati útmutatókat készíthetnek a helyi nyelven.

Jogászok és pénzügyi szakemberek számára:

ChatGPT segíthet jogi dokumentumok vagy pénzügyi elemzések létrehozásában.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a ChatGPT egy gépi tanulás alapú eszköz, és nem helyettesítheti az emberi szakértelmet és döntéshozatalt minden esetben. Mindig fontos ellenőrizni a generált tartalmakat, különösen a kritikus vagy jogi jellegű dokumentumok esetében, és gondoskodni arról, hogy a generált információk megbízhatóak és relevánsak legyenek a konkrét üzleti célokhoz.

Összegezve:

Azok a vállalkozások, amelyek ma beépítik az AI-t üzleti modelljükbe, jelentős előnyhöz jutnak a következő néhány évben. Sok nagyvállalat már alkalmazza az AI-technológiát, de a kisvállalkozások le vannak maradva. Ha időben alkalmazod ezt az új technológiát akkor vállalkozásod lendületet kaphat. Kezd el most, és vezesd be az olyan egyszerű és fenntartható mesterséges intelligencia megoldásokat, mint a ChatGPT, amelyek segíthetik vállalkozásodat hatékonyabbá tenni.

 

kiraly-kriztina

Király Krisztina

Király Krisztina vagyok, fotográfus és designer, immár 30 éve. A pályám elején még analóg technikával kezdtem a fotós tanulmányaimat, ahol a fényképezés mellett a fotókidolgozás rejtelmeivel is megismerkedtem.
A portré fotózástól a termék fotózásig széles palettán dolgozom szakmámban.  Ahogy erősödött a közösségi média és az online jelenlét, megtanultam a WordPress használatát. Weboldalakat, webshoppokat tervezek, kivitelezek. A weboldalak készítésével párhuzamosan képezem magam online marketingben is, mert egy weboldal önmagában, ha nincs „megmarketingelve”, nem lesz jövedelmező.

hasonló cikkeink

Seo tippek
SEO tippek 1. I Brandkatapult

Seo tippek 1

A weboldaladon lévő képek elnevezése SEO szempontjából rendkívül fontos, mivel segít a keresőmotoroknak jobban megérteni, hogy miről szól a kép, és hogyan kapcsolódik az adott weboldalhoz.
2023-ban a Google keresésnek 25%-a volt képkeresés, de valójában a Google webes keresések 62,6%-át alkotják. Forrás: Firssiteguide.com
Ez azt jelenti, hogy naponta több mint 10 milliárd képkeresést végeznek Google-on. A kép keresések száma az elmúlt években folyamatosan növekszik, mivel a felhasználók egyre inkább képi információkat keresnek.

|szept 13, 2023

Mesterséges intelligencia
ChatGTP vs. Bard insta cikk

AI Csúcstalálkozó: Bard vs. ChatGpt

Az AI (Mesterséges Intelligencia) világa forradalmasította a tartalom generálását, és a ChatGPT-nek köszönhetően számos felhasználó boldogan vette használatba ezt az új technológiát a mindennapi munkafolyamataik során. Azonban 2023 januárjában egy újabb óriás tűnt fel az élen, ahogy a keresőóriás bemutatta a Google Bardot. Egy izgalmas hosszú várakozás után, Magyarországon is elindult a Google Bard mesterségesintelligencia alapú chatbotja, amely még magasabb szintű szolgáltatást ígért.

|szept 12, 2023

Lépésről-lépésre útmutatók, Canva oktatás
Már-a-zsiráfok-is-iskolába-járnak-brandkatapult-canva-oktatas-v2

Canva AI eszközei I Már a zsiráfok is iskolába járnak?

Turbózd fel kreativitásodat a Canva legújabb AI-eszközeivel!
A válaszom, természetesen nem. A Canva Text to image AI eszközével készítettem a képet. A mai vizuális világban már nem tudjuk megkerülni a kép- és videószerkesztést, ha ki akarunk tűnni a tömegből. Mivel a Photoshop elég bonyolult egy átlagos felhasználó számára, ezért ingyenes, egyszerű, sok feladatra felhasználható kép és videószerkesztőt kerestem. Így találtam meg a Canvát.

|júl 8, 2023

Pinterest
Ha a Pinteresten szeretnék ügyfeleket szerezni szükségem van -e weboldalra-v1

Ha a Pinteresten szeretnék ügyfeleket szerezni, szükségem van- e weboldalra?

Pinterest üzleti fiók indításán gondolkodsz? Az ügyfélszerzésre a Pinterest nagyszerű hely, ahol tartalmaidat, a márkaismertségedet és a termékeidet tudod népszerűsíteni, valamint a közönségedet növelni. Ha Pinterest üzleti fiókot indítasz, felmerülhet a kérdés: Kell-e saját weboldal és milyen előnyökkel jár annak használata? Ebben a bejegyzésben erre a kérdésre fogok választ adni!

|dec 9, 2022