fbpx

Ha a Pinteresten szeretnék ügyfeleket szerezni, szükségem van-e weboldalra? 

Szerző: | dec 9, 2022 | Pinterest | 0 hozzászólás

Pinterest üzleti fiók indításán gondolkodsz? Az ügyfélszerzésre a Pinterest nagyszerű hely, ahol tartalmaidat, a márkaismertségedet és a termékeidet tudod népszerűsíteni, valamint a közönségedet növelni. Ha Pinterest üzleti fiókot indítasz, felmerülhet a kérdés: Kell-e saját weboldal és milyen előnyökkel jár annak használata? Ebben a bejegyzésben erre a kérdésre fogok választ adni!

Kezdjünk is bele!

Olvasási idő:   5perc

Mi az a Pinterest üzleti fiók?

Ahhoz, hogy jobb megértést adjak, elmagyarázom, hogy mi az a Pinterest üzleti fiók! Kétféle Pinterest-fiók létezik: személyes és üzleti fiók. A személyes fiókot kreatív ötletek gyűjtésére használják a felhasználok. Az üzleti fiók jobban megfelel annak, aki szeretne vevőt szerezni valamit reklámozni vagy piacra dobni, legyen szó blogról, termékekről, tartalomról vagy akár saját magáról! A Pinterest üzleti fiókok olyan exkluzív funkciókkal rendelkeznek, amelyekkel a személyes fiókok nem rendelkeznek. Több információ szerezhetsz Építs Brandet Pinteresten című könyvünket elolvasva.

Például a Pinterest üzleti fiók előnyei:

 • Pinterest analitika a teljesítmény nyomon követéséhez.
 • Hitelesítheted weboldaladat így megbízhatóbbnak tűnsz vevőid előtt.
 • Hirdetések vagy kiemelt pinek létrehozásának lehetősége.
 • A Pinterest Creator Hub

(Az alkotói központ az a hely, ahol megtalálhatod az összes eszközt, tippet és betekintést ahhoz, hogy többet tudj meg közönségedről, teljesítményéről és a közelgő trendekről. Ahhoz, hogy elérd a központot, Pinterest üzleti fiókkal kell rendelkezned, és létre kell hoznod legalább egy ötlet pint.)

Kinek hasznos, ha van Pinterest üzleti fiókja? 

Íme néhány csoport, amelyek a legtöbbet profitálhatnak egy Pinterest üzleti fiókból:

 • Márkák+MLM
 • Vállalkozások
 • Bloggerek
 • Pinterest marketingesek
 • Pinterest alkotók
 • Hirdetők
 • Influenszerek

Ki hozhat létre Pinterest üzleti fiókot?

Bárki létrehozhat Pinterest üzleti fiókot! Ráadásul a legjobb az egészben az, hogy ingyenes!

pinterest-konyv-ha-pinteresten-szeretnek-ugyfeleket-szerezni-szuksegem-van-e-weboldalra

Kell-e, rendelkeznem weboldallal, ha Pinterest üzleti fiókom van?

Válaszom röviden – nem, nem kell webhellyel rendelkezned a Pinterest használatához! A hosszabb válaszom az, hogy jó, ha van weboldalad és kihasználod a lehetőségét. A közösségi hálózatokról származó fiókokat a Pinteresthez is csatlakoztathatod, így könnyebben oszthatsz meg tartalmakat a platformok között, ami nagyban segíti a vevők és érdeklődők (leadek) szerzését.

Például sok felhasználót láttam, aki felveszi Instagram URL-jét vagy YouTube URL-jét Pinterest üzleti fiókjába, hogy platformjait népszerűsítse!

A webhelyeken kívül íme néhány példa azokra a linkekre, amelyeket elhelyezhet a Pinterest üzleti profilodban:

 • Instagram URL
 • YouTube URL
 • Facebook URL
 • Linktree
 • Egy e-mailes feliratkozási landing oldalra

Megjegyzés: Ha egy olyan platformot szeretnél bővíteni, mint például az Instagram a Pinterest segítségével, azt javaslom, hogy az Instagram URL-jét helyezd el a profilodban.

Ha van saját weboldalad, akkor a Pinterestnek van egy olyan lehetősége, hogy a webhelyed címét jól látható felületen el tudod helyezni és hitelesíteni is tudod, ezért nem szabad kihagyni ennek a lehetőségét. Amikor igényled webhelyedet a Pinteresten, egy szimbólum jelenik meg mellette, amely tudatja a felhasználókkal, hogy webhelyed legális.

Ha szűkös a költségvetésed, akár ingyenes webhelyet is létrehozhatsz egy olyan platform használatával, mint pl. a Canva (Canva.com).

Most vizsgáljuk meg azt az esetet amikor nincs weboldalad.

Hogyan használjam a Pinterestet weboldal nélkül?

Amint fentiekben említettem, nagyon sok különböző hivatkozást helyezhetsz el a Pinterest pinjeiden (mind a profilon, mind a pineken). A Pinterest segítségével számos dolgot megtehetsz, például:

 • Vevőszerzés más platformokon (pl. Instagram és YouTube)
 • E-mail lista bővítése
 • Affiliate marketing
 • Közönség növelése (és olyan lehetőségek megszerzése, mint például a márkákkal való együttműködés)
 • Termékek értékesítése

Tehát függetlenül attól, hogy van-e webhelyed vagy sem, a Pinterest marketingje weboldal nélkül is ugyanúgy működik:

Mit csinálj, hogy sikeres legyél a vevőszerzésben a Pinteresten?

 1. Határozd meg célközönségedet!
 2. Vázold fel céljaidat!
 3. Dolgozz ki egy stratégiát a célok eléréséhez!

A stratégiai rész fontos. Nem akarj ugyanolyan a stratégiát használni minden típusú célhoz.Ha például influencer akarsz lenni a Pinteresten, a Pinterest-stratégiája valószínűleg egészen másként fog kinézni, mint ha e-mail listát próbálnál bővíteni! Marketing stratégia készítésben is tudunk segíteni a brandkatapult.hu weboldalon.

Vevőszerzési tippek a Pinteresten

 1. Következetesen helyezz el új pineket

A Pinterest előnyben részesíti a friss pineket a repinekkel szemben, ami azt jelenti, hogy a Pinterest azt akarja, hogy új pineket hozz létre, szemben a RÉGI pinekkel. Ha nincs ötleted, javíts egy kicsit a régi pinjeiden. Napi 2-4 új pint javasol közzétenni a Pinterest. (Kinek van ennyi ideje?)) Új pinek következetes létrehozása időigényes feladat. Ha ezzel küszködsz, javaslom, hogy vásárolj néhány pin sablon készletet, amelyeket gyorsan és egyszerűen állíthatsz be új pinek készítéséhez!

 1. Optimalizáld a tartalmadat!

A tartalom optimalizálása elengedhetetlen ahhoz, hogy a Pinterest tudja, miről szól a tartalom. Ha a Pinterest megérti, hogy miről szól a tartalom, akkor jobban rangsorolhatja és terjesztheti a tartalmat, hogy a megfelelő közönség elé kerüljön.

 1. Hozz létre kereshető, népszerű és felkapott tartalmakat!

Ha eredményeket szeretnél látni a Pinteresten, olyan tartalmat kell készítened, amelyet mások is látni szeretnének. A kulcsszókutatás egy jó módja annak, hogy megtudjad, mit keresnek a felhasználók, vagy mi a népszerű és felkapott.

 1. Légy türelmes!

Néha beletelik egy kis időbe, amíg a Pinterest megérti, miről szól a tartalom. Sok Pinterest-szakértő azt mondja, hogy hónapokig (3-6 hónapig) kell várni ahhoz, hogy a Pinteresten érezhető legyen a növekedés. Szóval ne add fel túl hamar! Tartsd be a pin készítési stratégiádat, és készíts tartalmakat!

Következtetés

Összegezve a leírtakat, ha rendelkezel weboldallal, ha nem mind a két esetben sikeresen tudsz vevőket generálni magadnak vagy vállalkozásod számára. Ha van weboldalad ki tudod használni, hogy hitelesítheted a Pinteresten és így megbízhatóbbnak tűnhetsz a vevőid számára. Az analitika segítségével tudod optimalizálni a weboldaladra mutató tartalmakat. Természetesen tevékenységi körtől is függ, hogy kell-e weboldal vállalkozásodnak. Ha termékeket értékesítesz a weboldaladon keresztül, ha cikkeket írsz, ha fotókat készítesz akkor kell egy weboldal, ahol megtudják venni, vagy nézni a vásárlók termékeidet. Ha a Youtube-ra raksz fel tartalmakat akkor nem kell feltétlenül weboldal.

Nagyon remélem, hogy ez a bejegyzés segített tisztázni, hogy szükség van-e webhelyre a Pinterest üzleti célú használatához!

Ha több információra van szükséged a Pinterestről, akkor az alábbi linken szerezd be könyvünket és a hozzá készített online videós oktatási csomagunkat karácsonyi kedvezménnyel! https://brandkatapult.hu/pinterest-konyv-vevoszerzes-es-brandepites/

kiraly-kriztina

Király Krisztina

Király Krisztina vagyok, fotógráfus és designer, immár 29 éve. A pályám elején még analóg technikával kezdtem a fotós tanulmányaimat, ahol a fényképezés mellett a fotókidolgozás rejtelmeivel is megismerkedtem.
A portré fotózástól a termék fotózásig széles palettán dolgozom szakmámban.  Ahogy erősödött a közösségi média és az online jelenlét, megtanultam a WordPress használatát. Weboldalakat, webshoppokat tervezek, kivitelezek. A weboldalak készítésével párhuzamosan képezem magam online marketingben is, mert egy weboldal önmagában, ha nincs „megmarketingelve”, nem lesz jövedelmező.

hasonló cikkeink

hasonló cikkeink