fbpx

Kell -e online jelenlét ha fizikai üzleted van 2022-ben?

Szerző: | máj 12, 2022 | Online marketing

Kardinális kérdés a vállalkozások számára, hogy van -e online jelenlétük, mivel a világ minden eddiginél gyorsabban halad a digitális technológia felé. Online marketinggel és értékesítési csatornák kiépítésével foglalkozunk és abban tudunk segíteni, hogy ezeket az eszközöket hogyan tudod a lehető legjobban az előnyödre fordítani.

Olvasási idő:   3perc

Miért erősödött az online jelenlét az elmúlt 2-3 évben?

Az elmúlt 2-3 évben a covid helyzet miatt világszerte leállások történtek, amely rádöbbentett nagyon sok céget, hogy az online jelenlét elengedhetetlen a mai üzleti világban, még akkor is, ha főleg fizikai boltban értékesítették eddig termékeiket. Persze vannak olyan iparágak ahol ez nem lehetséges ez függ attól mit értékesítesz, milyen termékköröd van mert van olyan fizikai üzlet aminek már nincs létjogosultsága.

A fizikai üzlettel rendelkező cégek akkor tudnak igazán hatékonyan fennmaradni 2022-ben-és a következő években, ha kihasználják az online marketing elemeit ügyfélszerzésre és közösség építésére. Az online marketingnek számos olyan eleme van, amit használni tudnak a cégek márkaépítésre, vevőszerzésre, vásárlói elköteleződés építésére. Ezek a marketing eszközök magukba foglalják a közösségi média marketingjét, leadek megszerzését konvertálását, webhelyet, blogot és még sorolhatnám.

Munkám során találkoztam olyan vállalkozóval, akinek nem volt weboldala, mert szerinte elég, ha a facebookon van az étterméről üzleti oldal. Megkérdeztem tőle mi van akkor, ha a facebook nem működik, leáll, vagy a fiókot törlik. Nem tudott mit válaszolni. Tudja, hogy kellene egy jó weboldal és egy jól felépített marketing stratégia.

Az emberek többsége mielőtt választ akár terméket vagy szolgáltatást az interneten kezd el kutatni, keresni. Ha megtalál téged a vásárlási folyamat (buyers journey ) elején, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy téged választ, különösen ha van valamilyen jó ajánlatod és bizalom keltő az online megjelenésed. Sőt, ha látják szakértelmed és segítő szándékodat könnyebben fogod bevonzani hozzád vásárlónak.

Én is kerestem a lányomnak lovagláshoz lábszárvédőt, először a neten néztem meg hol mennyiért lehet vásárolni, van -e abban a méretben, amiben szeretném. Utána elmentem a boltba és megvettem. Nagyon fontos, hogy a vásárlási folyamat elején kapjak információt a termékről vagy szolgáltatásról így a boltban már tudtam mit szeretnék venni.

Ha olyan fizikális üzlettel rendelkezel, ahol kitudod használni ezeknek a marketing eszközöknek a használatát, akkor tedd meg, csak a vásárlási folyamat, vége lesz más és a hirdetésedben lokálisan szabályozd a azt a területet ahonnan a vásárlóidat várod.

Összefoglalva: Igen is kell online jelenlét akkor is, ha fizikai üzlettel rendelkezel, mert így a lehetséges vásárló könnyebben rád talál és könnyebben építesz vásárlói közösséget.

Ha bármiben segíteni tudunk, hogy az online jelenléted profi legyen akkor kérj tőlünk ingyenes konzultációt. https://brandkatapult.hu/ingyenes-konzultacio-miben-tudok-neked-segiteni/

kiraly-kriztina

Király Krisztina

Király Krisztina vagyok, fotógráfus és designer, immár 29 éve. A pályám elején még analóg technikával kezdtem a fotós tanulmányaimat, ahol a fényképezés mellett a fotókidolgozás rejtelmeivel is megismerkedtem.
A portré fotózástól a termék fotózásig széles palettán dolgozom szakmámban.  Ahogy erősödött a közösségi média és az online jelenlét, megtanultam a WordPress használatát. Weboldalakat, webshoppokat tervezek, kivitelezek. A weboldalak készítésével párhuzamosan képezem magam online marketingben is, mert egy weboldal önmagában, ha nincs „megmarketingelve”, nem lesz jövedelmező.

hasonló cikkeink