fbpx

Milyen egy vevőszerző weboldal 2022-ben?

Szerző: | jún 2, 2022 | Weboldal készítés

A digitális világ nagyon gyorsan fejlődik és változik, ezzel a gyors ütemmel kell a cégeknek felvennie a versenyt. Nagyon sok cég még az elején tart vállalkozásának digitális átalakulásában, sokszor csak kapkodják a fejüket, hogy mivel kezdjék, hogyan építsék fel vállalkozásuk digitális stratégiáját. A stratégia része egy olyan weboldal, amely vásárlókat generál és a legújabb trendeknek is megfelel.

Olvasási idő:   4perc

Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy weboldalnak 2022-ben?

Az alábbiakban összegyűjtöttem, milyen szempontoknak kell megfelelnie egy weboldalnak 2022-ben.

 1. Mobil first
 2. Keresőbarát legyen
 3. Naprakész, friss, átlátható, felhasználóbarát szerkezet
 4. Cselekvésre ösztönözzön
 5. Gyors oldal betöltődés
 6. Tartalom a király
 7. Képek és videók minősége

1. Mobil first

A Goggle kereső hátra fogja sorolni azokat a weboldalakat, amelyek nincsenek mobilra optimalizálva, hiszen a keresések 85% mobilról érkezik már 2022-ben. Ezért fontos, hogy weboldalad mobilon is gyorsan betöltődjön és a vásárlási folyamatnak is egyértelműnek kell lennie. Ha nem ilyen a weboldalad, akkor potenciális vevőket veszítesz. Ugye nem akarod, hogy a konkurenciánál landoljon a lehetséges vásárlod?

  2. Keresőbarát legyen

  Ha nem keresőbarát a weboldalad, akkor hiába vannak jó termékeid, ha nem találnak meg a keresőben. Keresőoptimalizálás segítségével megnövelheted weboldalad organikus forgalmát, illetve előrébb kerülhetsz a keresőmotor találati listáján.

  Mi a keresőoptimalizálás 3 fő területe?

  • Technikai SEO. Weboldalad technikai beállításának optimalizálását jelenti. Ide tartozik például, hogy milyen gyorsan töltődik be weboldalad és mobilra van -e optimalizálva.
  • On-page SEO. Itt a weboldaladon található tartalmat, pl. szövegeidet és képeidet nézzük át keresőoptimalizálás szempontjából.
  • Off-Page SEO. Külső keresőoptimalizálása weboldaladnak, amelynél megnézzük mennyi és milyen linkek mutatnak weboldaladra.

  3. Naprakész, friss, átlátható, felhasználóbarát szerkezet

  Ha weboldaladat nem tartod karban, akkor az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ez a vállalkozás már nem is létezik és tovább görgetnek a konkurenciához. Ezért fontos, hogy friss cikkekel, referenciákkal, új ötletekkel bővítsd weboldaladat.

  Ami még nagyon fontos, hogy weboldalad szerkezete jól átlátható legyen a vásárló számára, gyorsan eljusson a vásárlói folyamatban a kívánt termékhez és biztonságosan ki tudja fizetni a terméket.

  4. Cselekvésre ösztönözzön

  Azok a weboldalak szerzik a legtöbb vevőt, akik cselekvésre motiválják a látogatókat. Ebben segítenek a jól felépített CTA-k és szolgáltatásokat bemutató oldalak szövegei, termékleírások, ami a látogatóidat vásárlásra ösztönzi. Egyértelmű üzenetet kell közvetíteni a vásárlóknak, hogy tudják mire számíthatnak termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban.

  A jó CTA ( call to action) főbb meghatározó elemei.

  • Felírat
  • Betűtípus
  • Szín
  • Kontraszt
  • Hover effekt

  5. Gyors oldal betöltődés

  Google keresés során kiemelten fontos tényező a weboldalad megnyitási sebessége. Ha egy oldal lassan töltődik be akkor a lehetséges vásárlók megunják a várakozást és inkább bezárják az ablakot és tovább keresnek a Google keresőjében. Mivel a Google ezt úgy érzékeli, hogy a felhasználói élményt csökkenti, ezért hátra sorolja weboldaladat. Éppen ezért fontos, hogy weboldalad betöltődési sebességét optimalizáld.

  6. Tartalom a király

  Ahhoz, hogy weboldalad sikeres legyen, fektess be jó minőségű tartalomba. Készíts egy ütemtervet mikor, milyen témájú cikket írj vagy bíz meg szövegírókat, hogy megírják neked. Ha érdekes tartalmú cikkeket gyártasz akkor a látogatók száma növekedni fog és így több vevőt tudsz magadnak generálni.

  7. Képek és videók minősége

   A képek és videók fontos elemei egy weboldalnak, mert vizuálisan gyorsabban átadja az információt a látogatónak, így könnyebben fogadja be a tartalmat az olvasó. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, egyedi képeket videókat használj weboldaladon. Szép és értékes tartalmú képek és videók használata esetén nemcsak érthetőbb lesz mondanivalód, hanem sokkal figyelemfelkeltőbb is. Érdemes szakembert megkeresni, aki nagy tapasztalattal és szakértelemmel fogja neked elkészíteni a weboldalad képeit, videóit.

  2022-ben úgy érdemes belevágni weboldal készítésbe, hogy a legelejétől kezdve tudatosan törekedjünk a fentiekben leírt szempontok megvalósításában. A weboldalakkal szemben támasztott látogatói elvárások egyre magasabbak lesznek, éppen ezért fontos a tökéletes mobilnézet, a felhasználóbarát webdesign és a célcsoportra meghatározott kommunikáció.

  Egy marketing szempontból is jól felépített weboldal lehetőséget biztosít a jól előkészített hirdetés kampányok futtatására, amelyek céged folyamatos bevételének növekedését garantálják.

  Ha bármiben segíteni tudunk, hogy az online jelenléted profi legyen akkor kérj tőlünk ingyenes konzultációt. https://brandkatapult.hu/ingyenes-konzultacio-miben-tudok-neked-segiteni/

  kiraly-kriztina

  Király Krisztina

  Király Krisztina vagyok, fotógráfus és designer, immár 29 éve. A pályám elején még analóg technikával kezdtem a fotós tanulmányaimat, ahol a fényképezés mellett a fotókidolgozás rejtelmeivel is megismerkedtem.
  A portré fotózástól a termék fotózásig széles palettán dolgozom szakmámban.  Ahogy erősödött a közösségi média és az online jelenlét, megtanultam a WordPress használatát. Weboldalakat, webshoppokat tervezek, kivitelezek. A weboldalak készítésével párhuzamosan képezem magam online marketingben is, mert egy weboldal önmagában, ha nincs „megmarketingelve”, nem lesz jövedelmező.

  hasonló cikkeink